Şanlıurfaspor-Denizlispor Maç Yazısı


PTT 1.Lig'in 15. haftasında Şanlıurfaspor'la deplasmanda karşılaşan Denizlispor, son dakikalarda kalesinde gördüğü golle sahadan 1-1 eşitlikle ayrıldı. Bu sezon son bölümlerde kaybettiği şanssız puanlara yenisini ekleyen Horozlar, haftayı 1 puanla kapatmış oldu. 74. dakikada Bajram Fetai'nin golüyle öne geçen Denizlispor, 90+2'de Abdulhamit'in golüne engel olamadı. Ama sürekli tekrarlanan bu durumu şanssızlığa yormak yerine, son dakikalarda skoru korumayı öğrenmek gerekiyor. 1 defa olur, 2 defa olur ama benzer senaryo defalarca tekrarlanıyorsa bu duruma önlem alınmalı ve bu konuda daha çok çalışılmalıdır.


Ş.Urfaspor, Samsunpor, Konyaspor ve Manisaspor maçlarının son dakikalarında yenilen goller olmasa, Denizlispor şu an liderlik koltuğunda olacaktı.Bunun yanında Karşıyaka'da bir türlü gelmeyen gol,iç sahada Boluspor'a karşı çok üstün bir oyun ama golün gelmemesi ve kaybetmek... Artık bu durumu şanssızlıkla açıklamak mümkün değil. Gol yollarında yaşanan sıkıntı ve tecrübesizlik en büyük sebeplerdir.


Maçın en çok konuşulması gereken yönü; 2 gündür yağış almayan zeminin nasıl bu hale geldiği. Şanlıurfa Gap Arena'da ya da yeni haliyle bataklıkta mücadele etmeye çalışan her 2 takım oyuncularını da tebrik ederim. Böyle bir zemin varken göze hoş gelen futbol izlemeyi ümit etmek de hayal kırıklığına yol açabilir.Zorlu mücadelenin ilk yarısında akıllarda kalacak bir pozisyon izlemedik. İkinci yarı biraz daha zemine alışan 2 takım oyuncuları nadir ataklar geliştirdiler. Denizlispor Can ve İsmail'le pozisyonlar bulurken, Ş.Urfaspor'da Tunç'la gole yaklaştı.



Denizlispor'da oyuncu performans değerlendirmesi yapacak olursak; geçen haftalardan çok da farklı bir senaryo izlemedik. Savunma hattı(Erhan,Malikov,Berkay) yine çok başarılıydı.Oğuzhan'ın milli takımdan sonra düşüş yaşadığını söylemiştim.Çok daha iyi oynayabileceği için bunu söylüyorum.Genç oyuncunun kısa sürede toparlanmasını ümit ediyorum. Orta alan da Kaptan Veli Acar'ın performansının iyiye gittiğini düşünüyorum.Hüseyin'de istikrarını sürdürüyor.Yenal oyunun ilk bölümünde etkili olmaya çalıştı ancak devamını getiremedi ve ilk 45 dakika sonunda oyundan alındı.İsmail Haktan'ın biraz düşüş yaşadığını gözlemledim.Bajram gol haricinde pek fazla görünmedi.Can Erdem, Bajram'ın golünün asistini yaparken başka herhangi bir olumlu hareketi olmadı. Oyuna 2.yarıda dahil olan Haluk'ta etkili olamadı.Tugay ve Süleyman da kısa süre görev aldılar.


15.haftada oynanan maçlar içinde en zevksiz olana tanık olduk. Maç öncesi her 2 takıma 1'er puan teklif edilse sanırım itiraz eden olmazdı. 2 takımın da 3 puana ihtiyacı olduğuna şüphe yok ancak; bu koşullarda, oyuncu sağlığını riske edecek bir zeminde mücadele etmek de büyük iş. Yeniden tüm oyuncuları tebrik ediyorum ve ilerleyen haftalar için kulüplerimize başarılar diliyorum.


Ahmet Mert CAN

Yorumlar