PTT 1.LİGİ İÇİN 2.HAFTA MAÇ ANALİZLERİ


Tavşanlı Linyitspor-Boluspor

İlk hafta Samsun deplasmanında son dakika golüyle 1 puan alan Linyitspor'da hedef 3 puan. Teknik direktör Levent Devrim iç sahada hedef 3 puan dese de 1 puana hayır demeyeceklerini belirtti. Savunmada kırmızı kart cezalısı olan Serkan Özsoy'u arayacaklardır. Boluspor yaptığı iyi transferlerle dikkat çekti. Ama transferin geç tamamlanması; sakat ve cezalı oyuncuların olması gerçek Boluspor'u izlememize engel oluyor.İlk hafta kendi sahasında A.Demirspor'a 2 puan kaptıran Bolu ekibi kazanmak isteyecektir.

Tahmin: BOLUSPOR KAYBETMEZ.


Ankaragücü-Adanaspor

Kayseri deplasmanında beklenenin üstünde performans sergileyen Yılmaz Özlem'in gençleri, Adanaspor karşısında 2.sınavına çıkıyor.Çok genç bir kadroya sahip olan Ankara ekibi, Kayseri'de tecrübesizliğine kurban gitti ve 10 kişi kaldıktan sonra mücadeleyi kaybetti.Ankaragücü seyircisiz oynama cezasını bu maçta çekecek. Adanaspor'da iç sahada Şanlı Urfaspor'la golsüz berabere kalarak, taraftarını üzdü.Adanaspor'da cezalı oyuncular Tolgahan Acar, Ahmet Dereli ve sakatlığı bulunan İlkem Özkaynak, Ankaragücü karşısında forma giymeyecekler.Adanaspor'un gerek kadro kalitesi gerekse oturmuş takımıyla, Ankara deplasmanından 3 puanla döneceğini düşünüyorum.

Tahmin: ADANASPOR KAZANIR.


Bucaspor-Kayseri Erciyesspor

İlk haftayı lider kapatan Bucaspor; aynı zamanda en çok dikkat çeken takım olmuştu.Ama bu durumu ortaya çıkaran en önemli etkenin Konyaspor'un çok kötü performansı olduğunu söylemek gerekir.Özellikle Mehmet Batdal'ın Bucaspor'un gücüne güç kattığı kanısındayım.Ama bu senenin iddialı takımlarından biri olarak gördüğüm Erciyes karşısında bu kadar şanslı olacaklarını düşünmüyorum.Osman Özköylü'nün çalıştırdığı Erciyespor'da performansın her geçen hafta artacağı da aşikar.Kadro kalitesi olarak Erciyes'i bir adım önde görsem de, ligin başı olması ve iç saha avantajını düşünerek maçın ortada geçeceğini ve beraberliğin ön planda olduğunu söyleyebilirim.

Tahmin: BERABERLİK


Ş.Urfaspor-Karşıyaka

Ş.Urfaspor ilk kez seyircisinin karşısına çıkıyor. Adana deplasmanından 1 puanla dönerek 1.lige iyi bir başlangıç yapmış oldular. Bu hafta eksiklerin dönmesi ve saha-seyirci avantajıyla daha iyi bir Urfaspor izleyeceğimizi düşünüyorum. Ayrıca seyircilerin karşılaşmaya büyük bir ilgi göstermesi bekleniyor.Karşıyaka cephesine baktığımızda ise geçen hafta sergilenen futbol hiç tatmin edici değildi.Uzatma dakikalarında gelen golle 1 puan aldılar.İzmir ekibinin maddi ve yönetimsel sıkıntıdan etkilendiği çok açık. Ş.Urfaspor'un kendi sahasında kazanacağını düşünüyorum.

Tahmin: Ş.URFASPOR KAZANIR.


Adana Demirspor-Ç.Rizespor

Sezona hareketli başlayan ve Güvenç Kurtar'ı takımın başına getiren Adana temsilcisi, lig başlamadan bir değişiklik daha yaparak geçen sezon tabiri caizse Konyaspor'la harikalar yaratan Osman Özdemir'le anlaştı.Osman hocanın Adana Demirspor ve genç oyuncular için çok büyük bir şans olduğunu söylemeliyim.Bolu deplasmanında alınan 1 puan beklentimin üstünde olsa da, iç sahada büyük taraftar desteğiyle kolay kolay kaybetmeyeceklerdir.Rizespor ise ilk hafta iyi performans sergileyen birkaç takımdan biriydi. Gaziantep Bld karşısında son dakika golüyle 3 puana uzanan karadeniz ekibi bu sene de şampiyonluk adaylarından.Rizespor'da Onur Güney ve Mesut Yılmaz'ın cezası devam ediyor.Rizespor oturmuş takımıyla, Adana Demirspor ise seyirci desteğiyle öne çıkıyorlar. 3 ihtimalli bir maç izleyeceğiz.Öncelik vermem gerekirse beraberlik öneririm ama tavsiyem bu maça bahis yapılmaması yönünde.

Tahmin: BERABERLİK 


Manisaspor-Kartalspor

Karşıyaka deplasmanında ara ara iyi performans sergileyen Manisapor, son dakikada yediği golle 1 puana razı oldu. Yeni sezona farklı bir takım ve teknik ekiple girmenin dezavantajını önümüzdeki haftalarda gidereceklerdir. Gençleşmiş kadrosuyla şampiyonluk yolunda ne kadar iddialı olacakları bilinmez ama iç saha maçlarında alacakları puanlar hayati önem taşıyor.Kartalspor ise kendi sahasında çok da iyi oynamamasına rağmen Göztepe'yi Ferdi'nin golleriyle 2-1 yenmeyi başardı.Ama bu galibiyet ve oyun çok da ümit verici değildi. Öncelikle Manisapor'un kaybetmeyeceğini, sonrasında galibiyetini önerebilirim.

Tahmin: MANİSASPOR KAYBETMEZ. 


1461 Trabzonspor-Torku Konyaspor

Ligin yeni ekiplerinden 1461 Trabzonspor ilk hafta deplasmanda Denizlispor'u mağlup ederek 3 puanla 1.lige merhaba dedi.Ancak bu galibiyeti büyütmenin anlamsız olduğu kanaatindeyim. Çünkü Denizlispor ligi çok geç açtı ve henüz hazır değil. Diğer yandan Trabzonspor'dan kiralanan oyunculardan Sercan Kaya'nın kırmızı kart cezalısı olması da büyük kayıp.Konyaspor'da ise sular yavaş yavaş durulmaya başladı.İlk hafta kendi evinde sürpriz bir şekilde Bucaspor'a kaybeden Konya ekibi telafi peşinde.Bu sezon en büyük kayıpları teknik direktör Osman Özdemir oldu. Yabancı oyuncu sorununu da büyük ölçüde atlattılar. Konyaspor'un sürpriz yapabileceğini düşünüyorum. Konyaspor kaybetmez ve sonrasında Konyaspor galibiyetini öneriyorum.

Tahmin: KONYASPOR KAYBETMEZ.


Göztepe-Samsunspor

Yeni sezona iddialı kadroyla giren ekiplerden biri de Göztepe. İlk hafta Kartalspor'a bence şanssız bir şekilde kaybeden İzmir temsilcisi, Ali Kuçik'in cezasının sona ermesi ve Furkan Şeker'in de takıma adapte olmasıyla çok daha güçlü bir konuma geldi. Şaban'ın da form tutmasıyla hücumdaki sorun da azalacaktır. Samsunspor ise kendi evinde Linyitspor'la berabere kaldı ve performansları çok da iç açıcı değildi.Göztepe'nin kendi evinde 3 puana ulaşacağını düşünüyorum.

Tahmin: GÖZTEPE KAZANIR.


Gaziantep B.Ş.Bld.Spor-Denizlispor

Rize deplasmanında son dakika golüne engel olamayarak kaybeden ev sahibi, kaybetmesine rağmen futbol olarak birçok takımdan üstün bir performans sergiledi. Kadrosunda yabancı oyuncu bulundurmama geleneğini sürdürüyorlar.Hedefleri yine ligi orta sıralarda bitirmek olacaktır. Bunun içinde iç sahada alınacak puanlar önemli.Denizlispor ise yönetiminden teknik ekibine ve futbolcusuna kadar baştan aşağı değişti.Haftalar ilerledikçe takım oturacak ve futbol seviyesi de yükselecektir.Geçen hafta lisansı çıkmayan oyuncular bu hafta forma giyebilecek. İki takımın içinde bulunduğu şartları düşünürsek beraberlik her iki tarafı da mutlu edebilir.

Tahmin: BERABAERLİK

Yorumlar