Tertemiz Bir Futbol İçin, Milli Takımdan Ellerinizi Çekin!


Dünya kupası grup eleme maçlarına Hollanda deplasmanında başladık ve karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrıldık. Buraya kadar her şey normal görünse de aklıma takılan bazı şeyleri dile getirmek istedim. Oyun yapımız, oyuncu tercihlerimiz, Hollanda'nın sergilediği futbola kadar konuşulması gereken çok konu var. Şimdi bunları
değerlendirip yetkililere bazı sorular iletmek istiyorum.

Maçtan önce biri gelip dese ki: "Hollanda sizi 2-0 yenecek." bunu gayet normal karşılardım. Sonuçta grubun favorisi, dünya markası bir takım. Üstelik çok başarısız geçen bir Avrupa Şampiyonası'nı unutturmak amacındalar. Ama maçtan önce kadroları öğrendiğimiz andan itibaren soru işaretleri birbirini kovaladı.

Şunu belirtmeliyim ki; böyle kötü bir Hollanda'yı bir kez daha bulmak hayalcilik olur. Onlar bize puan veya puanları kendi elleriyle uzattılar ama biz aynı cömertlikle bu hediyeyi geri çevirdik.

Konuşulması gereken konulara gelirsek; öncelikle sahaya çıkan kadromuzu değerlendirmek istiyorum.

Kalede Tolga vardı ve açıkçası elinden gelenin en iyisini yaptı. Herhangi bir hatası olduğunu düşünmüyorum.Sadece ilk golde arka direkte oyuncu olmaması eğer Tolga'dan kaynaklıysa bu olabilir.Savunmanın ortasında oynayan Semih ve Ömer takımımız adına en başarılı üç isimden ikisiydi. Sağ ve sol beklerimiz ise birer faciaydı. Sağda Gökhan Gönül varken formsuz, savunma oyuncusu olmayan Hamit neden sahada? Solda Fatih Terim'le eski formunu yakalayan, tecrübesiyle bu takımın ve son şampiyon Galatasaray'ın değişilmez ismi olan Hakan Balta neden kulübede?

Orta sahada maç öncesinde sahada olmasına şaşırdığım isimlerden biri de Mehmet Topal'dı. Fakat Mehmet beni utandırdı ve harika bir performans ortaya koydu. Ömer ve Semih'le birlikte takımın en iyileriydi. F.Bahçe'de, Aykut Kocaman-Selçuk Şahin ilişkisinin bir kurbanı olduğunu kanıtladı. Emre Belözoğlu'nu sahada gören oldu mu? Ben pek rastlamadım da. Hatta Mehmet onun yerine de top dağıttı. Arda Turan ve Umut Bulut ikilisi ellerinden geleni yapsalar da, oyun yapımız ve oyuncu tercihlerimiz onların aleyhine olduğu için sonuca gidemediler. İki gurbetçi Tunay ve Sercan birbirlerinden pek de farklı değillerdi. Çok koşan, mücadele eden, savunmaya yardım eden Alman disiplini almış isimler. Fakat son vuruş noktasında takımımıza ilaç olacak isim değiller.

Kadroda yer almayan isimlere gelirsek; geçen sezon Türkiye liginin en değerli orta saha oyuncusu olan, Barcelona tarafından izleneceği iddia edilen, taraflı tarafsız herkesin beğenisini toplayan Selçuk İnan neden kulübede oturdu, ısınmaya bile gönderilmedi? Ağır Hollanda savunmasını açacak yegane oyuncu olan, bunu önceki hazırlık maçında da kanıtlayan, son gol kralımız Burak Yılmaz nerede? Emreler'i karıştırmış olsa gerek Abdullah hoca.Emre Çolak harikalar yaratırken, ligin altını üstüne getirmişken, bir de bakıyoruz ki sahada Atletico'da yedek kulübesinde sohbet eden Emre Belözoğlu.Bunu kaptanı kötülemek için değil, tercihin yanlış olduğunu anlatmak için söylüyorum. Emre Çolak'ın kadroya dahi çağırılmadığını da hatırlatmalıyım.

Takımı çok kaliteli olupta şans bulamıyor derseniz anlarım. Fakat bu tip oyuncuların maç eksiklikleri vardır ve bunu aşmak zaman ister. Nuri ve Hamit'ten sonra Emre'de de gördük ki; oynamadan başarı gelmiyor. Mehmet Topal'da doğru yerde ve düzenli şans bulursa ne kadar kaliteli bir isim olduğunu kanıtladı.

Abdullah hocaya sormak istiyorum. Sahaya sürdüğü kadro; TFF, Demirören, menajerler ya da ileri gelen devlet büyüklerinin arzusu ve isteği üzerine mi sahaya sürüldü yoksa gerçekten hoca bu işten anlamıyor mu? Eğer Selçuk taktik gereği oynamıyorsa; taktiğini Selçuk'un üzerinden kuracaksın. Bu kadar da iddialıyım.

Her yeni teknik adamda beklediğimiz kişi geldi dememize rağmen, oynattığı futbola eskiden beri hayran olmamıza rağmen, A Milli seviyede buna egel olan birileri var ki; beklentilerimiz boşa çıkıyor. Eğer böyle bir durum yoksa, nasıl bir teknik adam bu kadar değişebiliyor?

Şimdi Abdullah hoca aslan gibi çıkıp hata yaptım demeli. Ya da bu hatayı yaptıranlar artık buna bir dur demeli. "Tertemiz bir futbol için, milli takımdan ellerinizi çekin!"  

Yorumlar