Denizli Belediyespor-Balıkesirspor Maç Yazısı: Maçın Hakkı Beraberlik


Denizli Belediyespor, Doğan Seyfi Atlı Stadı'nın bakımda olması nedeniyle, Denizli Atatürk Stadı'nda ağırladığı Balıkesirspor'la 1-1 berabere kaldı. Lige çok kötü bir başlangıç yapan ve sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşayan ev sahibi ekip, zorlu Balıkesirspor mücadelesinde kazandığı puanla bir nebze olsun rahatladı. Balıkesirspor da ise kaybedilen 2 puanın hakeme mâl edilmesi dikkatlerden kaçmadı.


Beklenenin aksine Denizli Belediyespor'un daha istekli ve olumlu oyun sergilediği bir 90 dakika izledik.Özellikle ilk yarıda Fatih Solmaz ile gol pozisyonları bulan ev sahibi ekip, sonuca gidemedi. Balıkesirspor topla daha fazla oynayan taraf olmasına rağmen bunu etkili ataklara dönüştüremedi.Oyuncuların sık sık sakatlık yaşamaları oyunun temposunu düşüren ayrı bir etkendi.


İkinci yarı gollerle başladı...


Balıkesirspor maçtaki ilk organize atağını 52.dakikada geliştirdi. Sağ kanattan bindirme yapan Caner Arıcı'nın ceza sahasına girerken yaptığı vuruşta top kalecinin sağından ağlara gitti. Zeminin azizliğine uğrayan kaleci Gökhan belki de maçtaki tek hatasını çok da etkili olmayan bu vuruşu engelleyemeyerek yaptı. Bu golden sadece 2 dakika sonra köşe gönderine yakın bir bölgeden serbest vuruş kullanan Denizli Belediyespor, genç stoperi Kemal Bersis'in şık kafa golüyle eşitliği yakaladı. Kemal Bersis, maçın da yıldızıydı diyebiliriz.


Bu dakikadan sonra baskısını arttıran Balıkesirspor ve kontra ataklarla gol arayan Denizli Belediyespor'u izledik. Fakat 2 takımında çabaları sonuç vermedi ve puanlar paylaşıldı. Maçın hakemi Mesut Çarık verdiği kararlardan ötürü sık sık tepkilerle karşılaştı. Özellikle maçın sonunda 10 dakika civarında uzatma oynatmasına rağmen, yardımcı hakemin uzatma dakikalarını göstermemesi büyük tartışmaya yol açtı.


Son bir değerlendirme yapmak gerekirse Denizli Belediyespor'un bulunduğu durumdan daha iyi yerlere geleceğini tahmin ediyorum.Hak ettiği yerin düşme hattı olmadığını çok net söyleyebilirim. Balıkesirspor'a gelirsek; şampiyonluk hedefiyle sezona başlayan ve bu hedefe uygun şekilde güçlü bir kadro kuran konuk takım, beklediğim performansı sahaya yansıtamadı. Kadronun hakkını verecek bir performans sergileyemediklerini düşünüyorum. İlerleyen haftalar için her 2 takıma da başarılar dilerim.

Ahmet Mert CAN

Yorumlar