DENİZLİSPOR-BOLUSPOR MAÇ YAZISI: ATAMAYANA ATARLAR


PTT 1.Lig 7. hafta mücadelesinde Atatürk Stadı'nda Boluspor'u ağırlayan Denizlispor, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Bu sonucun ardından Denizlispor 9 puanda kalırken, Boluspor puanını 9'a yükseltmiş oldu. Maçın büyük bir bölümünde rakibine üstünlük kuran taraf ev sahibi takım olmasına rağmen, golü bulmayı başaramadı ve sahadan boynu bükük ayrıldı.


Maça hızlı başlayan Denzlispor henüz ilk dakika içerisinde Can'ın indirdiği topta İsmail Haktan'la gole yaklaştı. Savunmanın ve kalecinin yerinde müdaheleleri ile konuk ekip pozisyonu savuşturdu. Maç boyunca benzer pozisyonlar bulan Denizlispor, İsmail Haktan, Can ve Haluk'la bu fırsatları cömertçe harcadı. 2.yarıya hızlı başlayan Boluspor ender gelişen ataklarından birinde Ali Güzeldal ile golü buldu.Golün ardından Denizlispor baskısını sürdürmesine rağmen beklenen gol gelmedi ve Boluspor 3 puanın sahibi oldu.


Maçın hakemi Kutluhan Bilgiç'e de kısaca değinmek gerekirse; çok bariz bir hata yaptığını söyleyemeyiz fakat Barbaros Barut'un kırmızı kart görmeden maçı tamamlamış olması eleştirilebilir. Boluspor kalecisi Serdar Kulbilge'nin de yavaş hareketlerinden ötürü sarı kartı çok geç gördüğünü belirtmeliyim. Ama maçın bayan hakemi; 1.yardımcı hakem Seçim Demirel verdiği ve vermediği kararlarla adeta bir skandala imza attı. Verdiği-vermediği taç kararları, ofsayt kararları taraftarları çileden çıkardı. Bu seviyede nasıl görev aldığını anlamak gerçekten çok güç. Bundan sonra görev verilir mi bu da ayrı bir soru işareti.


Denizlispor cephesinde beklenenin altında kalan isimler; Haluk,Yenal ve Osman Bozkurt'tu. Yenal ve Osman sonradan oyuna dahil oldular fakat sahada varlık gösteremediler. Orta alanda üretici oyuncu eksiği de gözden kaçmadı.Boluspor performans olarak vasatı aşamazken golün asistini yapan sol bek Hakan Arslan sivrilen isimlerin başında geldi.


90 dakika boyunca pozisyonlara giren takım Denizlispor olmasına rağmen golü bulan taraf Boluspor oldu ve haftayı 3 puanla kapattı. Bir kez daha gördük ki, futbolda "atamayana atarlar" deyiminin gerçeklik payı varmış. Maç sonunda takımını destekleyen Denizlispor taraftarını, mücadelesinden ötürü Denizlispor'u ve galibiyeti için Boluspor'u yürekten kutluyorum. Gelecek hafta Boluspor evinde Torku Konyaspor'la, Denizlispor ise deplasmanda Çaykur Rizespor'la karşılaşacak.

Ahmet Mert CAN

Yorumlar