03.11.2012 PTT 1.LİG TAHMİNLERİ


Samsunspor-Karşıyaka



Geçen hafta Adanaspor deplasmanında son 10 dakikasına 2-1 önde girdiği maçta  tartışmalı pozisyonlar sonrasında yediği 2 golle maçı kaybeden Samsunspor, iç sahada oynadığı baskılı oyunu son haftalarda deplasman maçlarına da taşımaya başladı.Fakat gol yollarında çektikleri sıkıntı nedeniyle bir türlü istedikleri sonucu elde edemiyorlar.Karşıyaka ise; Göztepe derbisinde şansının da yardımıyla 2-0 kazanmayı başardı. Hamza'nın kendi ağlarına gönderdiği golle çok da etkili olmamalarına rağmen rahat bir galibiyet aldılar. Açıkçası birbirine denk 2 takımın mücadelesi olacağı kanaatindeyim. İstatistiki verilere bakarsak; Samsunspor iç sahada çıktığı 4 maçın tamamından beraberliklerle ayrıldı. Ayrıca ligde 6 beraberlikle bu alanda zirvede.Ayrıca Samsunspor'un iç sahadaki tüm maçlarında karşılıklı gol oldu.İlginç bir anektod da maçın hakemi Suat Arslanboğa'nın yönettiği son 3 maçın beraberliklerle bitmiş olması.Sürpriz düşünenler için tercihim beraberlik, ideal tercih ise karşılıklı gol var olacaktır.


Denizlispor-Konyaspor


Haftanın belki de tercihi en zor maçlarından biri olacak. Denizlispor hafta içinde teknik direktör değişikliğine gitti ve takımın başına Selahattin Dervent getirildi.Hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim.Oyun anlayışı nasıldır bilmiyorum ama gelen duyumlar pozitif futbolu seven ve oyunu çok iyi okuyan bir hoca olduğu yönünde.Teknik kadro değişikliği takımın performansına olumlu etki yapacaktır. Konyaspor'da ise son haftalarda yükselen grafik, iç sahada Rizespor karşısında alınan 3-1'lik mağlubiyetle son buldu.Ardından yedek ağırlıklı çıktıkları kupa maçında iç sahada 2.lig ekibi Nazilli Belediyespor'a 3-0 gibi net bir skorla kaybederek 2.şoku yaşadılar.Hücum hattında Erdal'ın cezalı olması çok önemli bir handikap. Denizlispor'da ise kaptan Veli Acar sarı kart cezalısı. Ev sahibi takım, Konyaspor'un yıldızı Neca'ya gerekli önlemi alırsa avantajlı taraf olacaktır. Ben maçın dengede geçeceğini, yukarıda verdiğim bilgiler doğrultusunda Denizlispor'un bir adım önde olduğunu düşünüyorum. Denizlispor kaybetmez seçeneği en mantıklı seçim olacaktır.


Ç.Rizespor-K.Erciyesspor


Ligin zirvesinde yer alan 2 takımın mücadelesini izleyeceğiz.Bulundukları yeri oynadıkları futbolla fazlasıyla hak eden Rizespor ve Erciyesspor zorlu bir maça çıkacaklar. Rizespor bu sezon kendi sahasında çıktığı 4 maçta 3 galibiyet  beraberlik aldı.7 gol atarken kalesinde yalnızca 1 gol gördü. Erciyesspor ise deplasmanda oynadığı 4 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.6 gol atarken kalesinde 5 gol gördü.2 takımın da hücumu seven takımlar olduğunu biliyoruz. 2 takımın hücum hattı da rakip savunmalara zor anlar yaşatacaktır.Gol pozisyonunun bol olduğu, gollü bir maç izleyeceğimizi düşünüyorum. Erciyesspor bu sezon oynadığı dış saha maçlarının tamamında gol atarken, Rizespor yalnızca Denizlispor maçında iç sahada gol bulamadı.Bu karşılaşmada karşılıklı gol var seçeneğinin bizi yanıltmayacağını düşünüyorum. Sürprizseverler için; Erciyesspor'un puan farkının açılmaması için daha çok kazanmak isteyeceğini düşündüğüm için sürpriz bir deplasman galibiyeti önerebilirim.Özellikle teknik direktör Osman Özköylü'nün hırslı ve kazanmayı seven yapısını yakından tanıyan biri olarak bu tahminde bulundum.Ligin zirvesine yakışır bir maç olmasını diliyorum.

Yorumlar