Ahmet İlhan Özek Milli Takım'a Göz Kırpıyor




Ülkemizde kariyeri boyunca sürekli yükselen oyuncuya rastlamak zordur.Oyuncularımızın genelinde rastlanan özellikler; genç yaşta parladıktan sonra sönüp gitmesi ya da istikrarını sürdüremeyip farklı lig kategorilerinde geçiş yapmalarıdır. Ancak bu yazıda bahsedeceğim isim bunlardan biraz farklı. Yükselen değerimiz; 1 Ocak 1988 doğumlu Ahmet İlhan Özek..

Her futbolcunun kendine has bir geçmişi vardır.Ahmet İlhan'ın da hikayesi okunmaya değer. Amatörde Aydın Belediyespor (Aydınspor 1923) alt yapısında başlayan futbol kariyeri ve sonrasında bir yıla yakın futbol topuna dokunmadan geçen süreç.. Babasını çok küçük yaşta kaybeden ve amcasının desteği ile lise eğitimini özel okulda tamamlayan Karabüksporlu oyuncu, annesinin ricası üzerine futbola ara vermiş ve Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü'nü kazanmıştı.

Üniversite eğitimini sürdürdüğü dönemde Eskişehirsporlu yöneticiler tarafından izlenip beğeniliyor ve tesislere davet ediliyor. Amatör ligde oynayan Anadolu Üniversitesi takımına "geri alacağız" sözüyle gönderilen genç oyuncu tabiri caizse orada unutuluyor. Profesyonelliğe geçişini 2.lige Bozüyükspor'a transfer olarak yapan yıldız oyuncu, kariyer basamaklarını tırmanmaya başlıyordu. Burada 2 sezonda attığı 18 golle Süper Lig takımlarının dikkatini çekmeyi başardı.7 gol attığı ilk sezonunda transfer olmayan ve belki de kariyerindeki en doğru kararlarından birini veren Ahmet İlhan, 2. başarılı sezonunun sonunda Manisaspor'a transfer olarak çok büyük bir başarıya imza attı. 2.Lig'den Süper Lig'e transfer olmak, üstelik 20 yaşında profesyonel olan biri için inanılmaz bir başarı.

Manisaspor'da da kısa sürede dikkatleri üzerine çekmeyi başardı ve yaşı gereği A2 Milli takımına çağrıldı. Burada 2 sezonu başarıyla geçiren Ahmet İlhan, Manisaspor bir alt lige düşerken Karabükspor'a transfer olarak Süper Lig'de ki kariyerine devam etmeyi başardı. Süper Lig'de çok fazla gol atmamasına rağmen attığı gollerin güzelliği hafızamızda yer edinmesine katkıda bulundu.

Kişisel bilgilerinden birkaç satır yazmak gerekirse; ilkokul ve lise eğitimini memleketi Aydın'da tamamladı. Evli ve önümüzdeki aylarda baba olacak. Son dönemde attığı gollerden sonra yaptığı sevinç gösterileriyle bunu belli ediyor. Birçok arkadaşı tarafından efendiliğiyle övülen genç oyuncunun bunun yanı sıra yine arkadaşlarının gözünde en kötü giyinen futbolcu olarak görülmesi işimizin mizahi yönü.

Günümüz futbolunda, bence yıldız oyuncuyu öne çıkaran en önemli artı; patlayıcılık özelliğidir. Ahmet İlhan Özek'te bu özelliği tam manasıyla yansıtan bir isim. Kanatlarda görev alan, her iki ayağını kullanabilen, hızı, hırsı ve etkili şutlarıyla dikkat çeken bir isim. Bu özelliklerinin yanında forvet hattında da görev alabildiğini belirtmeliyim. Son vuruşlarını her geçen gün geliştiriyor. Bu istikrarlı performansını sürdürdüğü takdirde A Milli takımda Ahmet İlhan Özek ismini görmemiz için hiçbir engel yok. Yolun açık olsun Ahmet İlhan Özek!


Ahmet Mert CAN
Manisaspor'la, Eskişehirspor'a nispet yaparcasına attığı harika gol...Huzurlarınızda Ahmet İlhan Özek!











Yorumlar