Almanya - Türkiye Ümit Milli Maç Yazısı


Öncelikle belirtmeliyim ki maçı staddan izlemek ayrı televizyondan izlemek ayrı.Bu yüzden yalnızca ekrana yansıyan performansları değerlendirebileceğim.Muhakkak eksiklerim ve yanlışlarım olacaktır.Eleştirilerinizle daha iyi bir yazı ortaya çıkabilir.


Teknik direktörlüğünü Tolunay Kafkas'ın yaptığı milli takımımız maça beklenenden daha iyi başladı.Hatta öyle ki; U21 kategorisinde en güçlü ekiplerin başında gelen Almanya ( iddaa bahis oranlarında Almanya'ya verilen 1.30'luk oran bunun en büyük kanıtı) karşısında maç boyunca üstün bir oyun sergiledik. Maçta üstünlüğü kurduğumuz anlarda, Türk takımları için bir klasik haline gelen kontradan kalemizde golü gördük.

Golün ardından ilk yarının sonuna kadar olan 25 dakikalık süreçte her 2 takımın karşılıklı ataklarını izledik.Almanya'nın daha etkili ataklar geliştirdiğini ifade etmeliyim.İlk yarıda en etkili oyuncumuz Antalyaspor'lu Emrah Başsan'dı. 2.yarıya daha hızlı başlayan takımımız topa hakim olan taraftı.Orta sahada Orhan Gülle ve Oğuzhan'ın ağırlığını koyması, onların yanına da Okay'ın eklenmesi gücümüzü arttırdı. Ancak golü bir türlü bulamadık.

Topla oynayan taraf milli takımımız olmasına rağmen etkili bir ileri uç oyuncumuzun olmaması golün gelmesini engelledi.Bir hazırlık maçında oyuna 2.yarıda dahil olan Okan Deniz'in 80.dakikada kenara alınması, genç oyuncu için onur kırıcıydı. İleri uçta kurduğumuz baskı sonucu kalemizde kontra ataklar gördük.Ama bu pozisyonlarda kalecimiz Ömer Kahveci harika performansı ile göz doldurdu.

Maçın 85.dakikasında Furkan Şeker'e Polter'in yaptığı insanlık dışı hareketin sarı kartla geçiştirilmesi eleştirilmeli.Oyuncumuz mücadeleye devam edemedi.Bu dakikadan sonra daha da hırslanan takımımız 90+1 de savunmayı 3'e 1 yakaladı ancak golü bulamadı.2 dakika sonra sağ bekteki Oğuzhan Berber'le başlayan atağımız, mükemmel bir şekilde gelişti. Pas trafiği sonunda sol bekimiz Nurettin çaprazdan sol ayağıyla harika bir vuruş yaparak skoru belirledi.

Oyuncu Değerlendirmesi:


Ömer Kahveci: Bucaspor'un genç kalecisi istikrarlı performansını milli takımda da sürdürdü.Adana Demirspor alt yapısında yetişen ve 2010 yılında Bucaspor'a transfer olan Ömer bu akşam gösterdiği performans ve yaptığı kurtarışlarla göz doldurdu.Süper lig takımlarınında takibinde olan genç isim A milli takımımızın geleceği için önemli bir alternatif olabilir.

Kamil Ahmet Çörekçi:İlk 45 dakika da sağ bekte görev yaptı. Kayserispor A takımında pek fazla şans bulamıyor.Maç eksiği bugün performansına yansıdı.Daha iyi olabilirdi.

Nurettin Kayaoğlu: 90 dakika boyunca sol bek mevkinde görev aldı.Zaman zaman kanadından gelen ataklarda aksadı.Kayserispor'da forma şansı bulamadığı için bu tür pozisyonların olması normal.Maçın son dakikasında yaptığı harika vuruş maç içindeki hatalarını unutturdu.

Ethem Pülgir: 1993 doğumlu Kartalspor'un genç stoperi.Yaşına rağmen fiziği ve savunmadaki performansıyla dikkat çekti.PTT 1.ligi yakından takip edenler Ethem'in kalitesini zaten biliyorlar.Milli seviyede de görevini yerine getirerek alkışı hak etti.

Furkan Şeker:İlk 45 dakika stoper olarak görev alan Göztepe'li oyuncu 2.yarıda sakatlanana dek sağ bekte görev aldı.Sağ bekte daha etkili olduğunu söyleyebilirim.Umarım ciddi bir sakatlığı yoktur.Genç oyuncuya geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Orhan Gülle: İlk yarıda çok fazla öne çıkmamasına rağmen 2.yarıda oyuna ağırlığını koyarak alkışı fazlasıyla hak etti. Kaptanlık pazubandını da layığıyla taşıdığını belirtmeliyim.

Emrah Başsan: Antalyaspor'un genç oyuncusu ilk yarıdaki performansı ile Almanya'nın sol kanadını alt üst etti. 2. yarıda yoruldu ve yerini Hakan Calhanoğlu'na bıraktı.

Musa Çağıran: İlk 45 dakika görev aldı. Orta sahada dirençli bir oyun sergiledi.Orhan'ın ilk yarıdaki performansı onu da etkiledi.Elinden geleni yaptı ancak daha iyi olmalı.

Bertul Kocabaş: İlk 45 dakika görev aldı. Maç eksiği gözlerden kaçmadı.

Oğuzhan Özyakup: Süper ligin son haftalarda en çok konuşulan isimlerinden biri.Çok yetenekli bir oyuncu.Bugün oyun kurucu mevkinde görev aldı.Top dağıttı.Ancak zaman zaman kendine olan özgüveni hatalar yapmasına yol açtı.

Engin Bekdemir: Kayserispor'da son haftalarda şans bulmaya başladı. Gerçek performansını sahaya yansıtamadı.Tam olarak kendi mevkinde görev aldığını söyleyemeyiz.Bu da performansını olumsuz etkiledi.

Oğulcan Gökçe: Kadromuzda 2.ligde oynayan tek oyuncu.İkinci 45 dakikada görev alan genç isim Altay forması giyiyor.Kusursuz bir performans ortaya koydu.Daha üst seviyede oynayabileceğini bir kez daha gösterdi.

Bülent Cevahir: Son 10 dakika da şans buldu.Manisaspor'un önemli oyuncularından biri.Şans bulduğu süre içerisinde elinden geleni yaptı.

Okay Yokuşlu: 2.yarıda Musa'nın yerine oyuna dahil olan Kayserispor'un genç oyuncusu orta sahamızı ayağa kaldıran isim oldu.Onun etkili oyunu Oğuzhan ve Orhan'ı da rahatlattı.

Kenan Karaman: Almanya'nın Karlsruher takımında forma giyiyor. Kısa süre şans buldu.Etkili bir performans sergilediğini söyleyemeyiz.Ancak daha uzun sürede izlersek daha net bir yorumda bulunabiliriz.

Hakan Calhanoğlu: Almanya'nın Hoffenheim takımında forma giyiyor.Kısa bir süre şans bulmasına rağmen hücumdaki etkili oyunu dikkat çekti.Sağ ve sol ayağıyla kaleyi 2 kez denedi.Almanya'da yetiştiğini gösterir gibiydi.Oyuncularımızın şut çekme korkusundan ötürü bunu söylüyorum.

Okan Deniz: Bursaspor'un genç oyuncusu 2.yarıda şans buldu.Henüz 1994 doğumlu.İleri uçta etkili olduğunu söyleyemeyiz ancak 80.dakikada oyundan alınması bence doğru değildi.

Oğuzhan Berber: Denizlispor'un genç oyuncusu ilk kez milli seviyede şans buldu.86. dakikada oyuna dahil oldu.Şans verildiği taktirde çok iyi yerlere gelebilecek bir isim.

Not: Kadromuzda yer alan oyunculardan, önümüzdeki yıl ülkemizde düzenlenecek olan 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda görev alabilecek isimler de var.



 

Yorumlar

  1. 20'li yaşlara gelmeden bu gençlerin profesyonelliği öğrenip benimsedini görürüz inşallah.. Kluplerinde istikrarı sağlayıp A Milli seviyesini zorlama hedeflerini kendilerine koymuş olmaları dileğiyle...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder