Denizli Belediyespor-Tokatspor Maç Yazısı


Doğan Seyfi Atlı Stadı'nın zemin bakım çalışmasının tamamlanmamış olması nedeniyle, Atatürk Stadı'nda Tokatspor'u ağırlayan Denizli Belediyespor, sahadan 4-1 mağlup ayrıldı. Balıkesirspor ve Kızılcahamamspor'dan aldığı 4 puanla adeta kendine gelen ve büyük sürpriz yapan ev sahibi ekip bu sonucun ardından ligde son sıraya gerilerken, Tokatspor 1 basamak yükselerek 9.sıraya yerleşti.


Maçın ilk dakikalarında etkili olan taraf Denizli Belediyespor'du.Konuk takım ilk atağını 13.dakikada geliştirdi ve tff sitesine göre Ercan'ın kafa vuruşunda (biz stadda Haluk attı diye görmüştük) kaleci Gökhan büyük bir hata yaparak gole engel olamadı. Bu dakikadan sonra baskılı olan taraf yine ev sahibi takım olmasına rağmen bir türlü hakemleri geçmeyi başaramadılar.Serdar Sözlevi ve yardımcıları verdikleri ve vermedikleri kararlarla maça damga vurdular.


İkili mücadeleler ve itirazlar da Denizli Belediyespor'lu oyunculara hiç taviz vermeyen Serdar Sözlevi, kartlarını sürekli olarak ev sahibi takımın aleyhinde kullandı.Maçın 40.dakikasında yine benzer bir pozisyonda haklı itirazını sürdüren Uğur Kapısız'ı kırmızı kartla oyun dışında bıraktı.Bu karttan kısa süre sonra duran topta karombelde kaptan Hasan Demir'le eşitliği sağlayan Denizli ekibi, soyunma odasına az da olsa moralli girmeyi başardı.


2.yarıda ev sahibi ekibin 10 kişi olmasınında etkisiyle oyunun temposu iyice düştü.Bu dakikalarda oyun vasatın altında olmasına rağmen hakemler şovlarına devam ettiler. Kartlardaki adaletsizlikler oyunu daha çok gerginleştirdi.75. dakikada sahneye çıkan Ercan konuk takımı öne geçirdi. Bu golden sonra eşitlik golü için bastıran Denizli Belediyespor savunmasında açıklar vermeye başladı.


88.dakikada Ercan ve 89.dakika da Uğur'la art arda 2 gol bulan Tokatspor maçı koparmayı başardı.Ancak atılan 2 golün de ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesi gerekiyordu. Tam önümüzde gelişen 2 pozisyon da ofsayttı.Özellikle Uğur'un golü o kadar net ofsayttı ki inanın art niyet aramamak mümkün değil.


Kısacası sahada futbolun güzelliklerini hiç göremedik. 2 takımda vasatın altında performans sergilediler.Fakat hakem üçlüsü öylesine kararlar verdiler ki; futbolcuların kötü oyunları gölgede kaldı.Ümidimiz, dileğimiz futbolun güzelliklerini izleyebilmek.Umarım ilerleyen haftalarda bu ve benzeri yanlışlarla karşılaşmayız.

Yorumlar