Denizlispor-Adanaspor Maç Yazısı




PTT 1.Lig'de heyecan tüm hızıyla sürerken, haftalardır 3 puan hasreti çeken Denizlispor hak ettiği puanları, kendi sahasında Adanaspor'u 1-0 mağlup ederek aldı.İyi oyununa rağmen galibiyet elde edememenin sıkıntısını yaşayan Horozlar, Adanaspor'a hem oyun olarak hem de skor olarak üstünlüğünü kabul ettirdi.Bu sonuçla haftayı galibiyetle kapatarak bir nebze olsun rahatlamayı başardı.


Maçta kazanmayı daha çok isteyen taraf Denizlispor'du.Adanaspor da tam aksine son haftalardaki en kötü performanslarından birini gösterdi. Genel olarak orta saha mücadelesi şeklinde geçen bir maç izledik.Adanaspor'da yabancı oyuncuların etkili olamaması, bir başka değişle Denizlispor savunma hattının Kibong-M'Billa-Chibuzor üçlüsünü tabiri caizse sahadan silmesi maçın kırılma noktasıydı.


İlk yarıda İsmail Haktan'la pozisyonlar bulan ancak değerlendiremeyen Denizlispor, 56.dakikada Bajram'ın harika asisti ve Can Erdem'in güzel vuruşuyla 3 puana uzanan taraf oldu. İlk yarıda en çok göze batan isim İsmail Haktan'dı.Can Erdem neredeyse tüm topları indirdi fakat bir türlü bu pozisyonlar olumlu sonuçlanmadı.Adanaspor cephesinde oyuncular genel olarak vasatın altında performans sergilediler.

Denizlispor'da oyuncu değerlendirmesi yapmak gerekirse; Malikov ve Berkay 90 dakikanın en başarılı isimleriydi. Adanaspor gibi kaliteli yabancılara sahip bir takım karşısında hatasız bir performans ortaya koydular.Bir kez daha hatırlatmalıyım ki Berkay Can henüz 19 yaşında. Savunmanın sağında Erhan solunda Oğuzhan istikrarlı çizgilerini korudular. Oğuzhan'ın az da olsa geçen haftalara nazaran tutuk olduğunu söyleyebilirim.Kaleci İsmail'de başarılı performansını sürdürdü.


Orta alanda Veli'nin etkisiz oyunu Hüseyin'e zor anlar yaşatsa da 2.yarıda oyuna Süleyman'ın girmesiyle orta alanda daha iyi bir Denizlispor izledik. Hüseyin-Süleyman ikilisi ilerleyen haftalar için teknik ekibe mesaj verir gibiydiler. Bajram Fetai gerçek yerinde, forvet arkasında şans bulduğunda ne kadar etkili olabileceğini gösterdi. Ancak hala 90 dakika oynayacak güce sahip değil. Kanatlarda 2 farklı performans izledik.Sağ kanatta İsmail Haktan özellikle ilk yarıda mükemmel bir oyun ortaya koydu.Sol kanatta oynayan Yenal ise bekleneni veremedi.Can Erdem'de ilerde çok koştu, mücedele etti.Top kaptı, hava toplarında da iyiydi.Ancak top hakimiyeti konusunda kendini geliştirirse daha iyi olacağı kesin.Oyuna sonradan dahil olan Anıl Dilaver sakatlık geçirdi.Ona da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Onun yerine oyuna alınan Haluk'ta elinden geleni yaptı.

Denizlispor'da konuşulması gereken en önemli isim Selahattin Dervent'tir. Selahattin hoca maç içinde yaptığı değişikliklerle adeta oyunu okuduğunu herkese kanıtladı. Önce Süleyman-Veli ardından Anıl-Yenal hamleleri yerindeydi. Bu derece oyuna hakim bir hoca ile çalışıyor olmak Denizlispor için büyük bir fırsat.Kendisini tebrik ediyorum.

Önümüzdeki hafta Denizlispor Karşıyaka deplasmanına gidecek.Adanaspor ise sahasında Konyaspor'u ağırlayacak. İlerleyen haftalarda her 2 takıma da başarılar diliyorum.

Ahmet Mert CAN
https://twitter.com/amertcan10

Yorumlar