Denizlispor:1-1:T.Konyaspor Maç Yazısı


PTT 1.Lig'de 10.hafta mücadelesinde Atatürk Stadı'nda Torku Konyaspor'u ağırlayan Denizlispor, uzun süre önde götürdüğü maçta son dakikalarda yediği golle bir puana razı oldu (1-1). Son haftalarda buna benzer son dakika golleriyle puan kayıpları yapan Horozlar, Samsun deplasmanından sonra iç sahada da Konyaspor'a 2 puan bırakarak; tabiri caizse 4 puandan oldu.


Maça iyi başlayan taraf konuk takım Konyaspor olmuştu.İlk 15 dakika içinde etkili pozisyonlar bulan misafir takım, kaleci İsmail'i geçmeyi başaramadı. Bu dakikadan sonra toparlanmaya başlayan Denizlispor özellikle maça kötü başlayan Haluk'un etkili performansı ile oyunu dengelemeyi başardı. Karşılıklı ataklarla geçilen dakikalardan sonra 31. dakikada kontra atağa kalkan Denizlispor Haluk'la golü buldu.Golün öncesinde Konyaspor önemli ataklar geliştirmiş fakat sonuca gidememişti.


İlk yarıda Yenal ve Osman Bozkurt'un etkisiz oyun sergilemeleri Denizlispor'u hücum bölgesinde zor durumda bıraktı. 2.yarıya Görkem-Yenal değişikliği ile başlayan ev sahibi ekip oyundaki etkinliğini de artırmış oldu.İlk yarıda olduğu gibi 2.yarıda da baskılı bir oyun sergileyen Konyaspor Neca ile yakaladığı fırsatları değerlendiremedi.Hücuma çıktığı dakikalarda savunmasında boşluklar bırakan konuk takım zor anlar yaşadı.Özellikle attıkları gol öncesinde Denizlispor öyle goller kaçırdı ki belki de maçın kırılma anı bu pozisyonlardı.


Denizlispor adına sevindirici olan durum takımın daha pozitif ve ayağa pasla oynamasıydı. Bu sezon ilk kez forma şansı bulan Süleyman Çelikyurt da hırslı oyunuyla beğeni kazandı.Ancak sağ ve sol bekte görev yapan 2 genç isim Erhan ve Oğuzhan kendilerine güvenenleri haksız çıkarmadılar.Gösterdikleri performansla taraflı tarafsız her kesimden büyük alkış topladılar.Konyasporda ise özellikle Neca'nın etkisiz oyunu ve Erdal'ın eksikliği olumsuz etkenlerdi.


Maçın en başarılı ismi Denizlispor'un genç savunmacısı Berkay Can Değirmencioğlu'ydu. Henüz 19 yaşında olmasına rağmen savunmada ki başarılı hamleleri ve hava toplarında ki hakimiyetiyle göz doldurdu.Önemli bir notta; Denizlispor'un 4 savunmacısından 3'ünün 20 yaş ve altında olmasıydı.Genç oyunculara görev verildiği sürece ülke futbolu da daha iyi yerlere gelecektir.

Yorumlar