Karşıyaka-Denizlispor Maç Yazısı


PTT 1.Lig'de 13.haftanın kapanış mücadelesinde, İzmir Alsancak Stadı'nda oynanan maçta Karşıyaka-Denizlispor maçı  beraberlikle sonuçlandı. Bir çok gol pozisyonunun yaşandığı karşılaşmada taraflar gol atmayı başaramadı ve maç başladığı gibi 0-0 sona erdi.


Maçın geneline baktığımızda; oyunda üstünlüğün sık sık el değiştirdiğini gördük. Maça Karşıyaka takımı daha derli toplu başlamasına karşın pozisyonları bulan takım Denizlispor oldu. Konuk takım oyunu soğutarak Karşıyaka'nın ritim bulmasını engellemeye çalıştı.Bunu da büyük oran da gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra maçın en önemli ayrıntılarından biri de kötü zemin şartlarına rağmen her 2 takımın da futbol oynama isteğiydi. Bu hafta 1.ligde gol izleyemediğimiz tek maçtı ama buna rağmen zevkli bir karşılaşma izledik.


Maçın ilk yarısında özellikle İsmail Haktan, Can ve Hüseyin ile gol pozisyonları bulan takım Denizlispor'du. Karşıyaka'da Emre Aktaş'ın varlık gösterememesi pozisyon bulmalarını güçleştirdi. İkinci yarıya Makakula-Emre değişikliği ile başlayan Cihat Arslan, hücum gücünü arttırmayı başardı. Malikov-Berkay Can ikilisini haftalardır süre gelen süreçte en çok zorlayan isimlerden biri Makakula oldu. Ancak yıldız oyuncu da yakaladığı pozisyonlarda kaleci İsmail'i geçemedi. Maçın kaderini belirleyen ve geceye damga vuran isim ise Karşıyaka kalecisi Necati Yılmaz'dı.


Denizlispor'da oyuncu tercihleri eleştirilmeye devam ediyor. Yenal Tuncer'in kumaş olarak kaliteli bir isim olduğu tartışılmaz ancak Denizlispor gibi çok mücadele eden bir takımda sırıttığını da inkar edemeyiz. Kaptan Veli özellikle ilk yarım saatlik dilimde çok başarılı bir performans ortaya koydu.Ancak devamını getiremedi.Bunda Karşıyakalı futbolcu Fatih Şen'in üstün performansının etkisini göz ardı edemeyiz. Can Erdem konusunda yapılan eleştirilere ise katılmıyorum. Can eğer karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü atsaydı ya da belki de maçtaki en büyük hatası olan bu pozisyonda İsmail Haktan'a pas vermiş olsaydı, gecenin kahramanı ilan edilecekti. Ancak başaramadı ve hak etmediği şekilde eleştiriliyor. Karşıyaka'nın 2 stoperi Onur ve Cemil'e neredeyse bütün hava toplarında üstünlük kurdu. İndirdiği topların birçoğunda isabetli paslar verdi.Geçen maçların aksine ayağa paslarda da başarılıydı. Ancak bir çok forvet oyuncusunun başına gelen onunda başına geldi. Gol hariç görevini yerine getirdi ancak gol gelmeyince eleştirilmesi kaçınılmaz oldu.


Her 2 teknik adamın oyuncu değişiklikleri de tartışılabilir.Karşıyaka'da Makakula-Emre ve Dalmat-Onur Türk değişiklikleri yerinde hamlelerdi. Ancak benim gözümde Karşıyaka'nın en başarılı isimlerinden olan Orhan'ın oyundan alınıp, Ahmet Burak'ın oyunda tutulması yanlıştı. Mustafa Sevgi, Ahmet'in yerine oyunda dahil olsaydı Karşıyaka daha etkili olabilirdi.Nitekim Ahmet ikinci sarı kartla oyundan da atılabilirdi ancak hakem kartına başvurmadı. Denizlispor'da Yenal-Görkem değişikliği 60.dakikada geldi.Biraz gecikmeli olmakla birlikte yerinde bir hamleydi. 72.dakikada Bajram-Muhammet değişikliği de enteresandı. Muhammet hızlı bir oyuncu ve Karşıyaka'nın risk alacağını öngören Selahattin Dervent doğru bir değişiklik yaptı ve kontra atağı en iyi yapabileceği oyuncusunu sahaya sürdü. Ancak Denizlisporlu oyuncuların uzun paslarda ve kontra atağa çıkıştaki zaafları planı bozdu. Can Erdem-Süleyman değişikliği de baskı kurmuş rakip karşısında orta sahayı güçlendirmeye yönelik yerinde bir hamleydi.


Her iki takımı da ortaya koydukları performanslardan ötürü kutlarım. Karşıyaka'da kaleci Necati, bekler Sercan ve Orhan, orta alanın dinamosu Fatih öne çıkan isimlerdi. Oyuna sonrada dahil olan Makakula ve Mustafa Sevgi de alkışı hak ettiler. Denizlispor'da kaleci ve savunma hattı yüksek performansını sürdürdü.Özellikle Berkay kritik müdahaleleriyle göz doldurdu. Oğuzhan milli takımdan sonra biraz düşüş yaşıyor gibi ancak kısa zamanda atlatacaktır. İsmail Haktan Karşıyaka'yı en çok zorlayan isimdi. Hüseyin de çok çalışan isimlerden biriydi.


Denizlispor önümüzdeki hafta kendi evinde Manisaspor'u ağırlayacak. Karşıyaka ise Torku Konyaspor deplasmanında boy gösterecek.İlerleyen haftalar için her 2 takımada başarılar dilerim.


Ahmet Mert CAN

Yorumlar