Kayseri Erciyesspor-Denizlispor Maç Yazısı: "Denizli'li'spor"


PTT 1.Lig'de 11.hafta mücadelesinde, Kadir Has Stadı'nda Denizlispor'u ağırlayan Kayseri Erciyesspor, üstün bir performans sergilediği maçta Denizlipsor'u 2-0 mağlup etti. 39.dakikada Gohou ile öne geçen ev sahibi ekip 89'da Emrah'ın şık golüyle farkı 2'ye çıkardı ve maçın skorunu belirledi. Bu sonucun ardından Osman Özköylü ve öğrencileri ligin zirvesine yerleştiler.Denizlispor ise 12 puanla haftayı 14.sırada tamamladı.


Maça hızlı başlayan takm K.Erciyesspor oldu.Özellikle orta sahada üstünlüğü ele geçirmeleri oyunu domine etmelerini kolaylaştırdı. 9. dakika da kontra atakta Gohou'nun harika pasında İsmail'le karşı karşıya kalan Emrah zor olanı başardı ve Denizlispor'un direncini bir süreliğine de olsa sürdürdü.Denizlispor'un kontra atak futbolu düşüncesi 27.dakikada etkili oldu.Haluk'un mükemmel pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Can Erdem topu dışarı attı.Denizlispor'un ilk yarıdaki en önemli atağıydı.Sonrasında 39.dakikada Malikov'un
kafasından seken topu tamamlayan Gohou takımını öne geçirdi ve ilk yarının sonucunu belirledi.(1-0)


2.yarıya da ev sahibi takım hızlı başladı. Maçın 53.dakikasında Gohou kaleci İsmail'le girdiği mücadelede penaltı bekledi ama hakem aldatmaya yönelik hareketten dolayı Gohou'yu sarı kartla cezalandırdı.Kayseri ekibi 2.yarının büyük bölümünde topa hakim olan taraftı ve 2.golü aradı. Hanni-Alaattin-Ragıp 3'lüsü ile topu iyi kullanan taraf Erciyesspor'du. Son 20 dakikada özellikle Yenal-Görkem değişikliği Denizlispor'u hareketlendirdi. İsmail Haktan ve Erhan'ın sağ kanatta göstermiş olduğu çaba hücum hattının etkisizliği nedeniyle sonuç vermedi ve Emrah Bozkurt 89'da attığı şık golle maça son noktayı koydu.


Maçın K.Erciyesspor adına en başarılı ismi dendiğinde akla birçok isim geliyor.Ancak Gohou eski takımına karşı hırslı oyunu ve golüyle göz dolurdu. Takım olarak gösterilen performans alkışı hak etti.Osman Özköylü ve ekibini tebrik ederim.Denizlispor'da ise Erhan Kartal 90 dakika boyunca gösterdiği performansla göze battı.Zaman zaman Oğuzhan'da hücuma verdiği destekle öne çıktı.2. yarıda Erhan'a eşlik eden bir diğer isim de İsmail Haktan'dı.


Yazının başlığından da anlayacağınız gibi; Denizlispor'da yapılan oyuncu tercihlerini eleştirmek bana düşmez ancak Denizli'li olduğu için bazı oyuncuları, hiç oynamadıkları yerlerde oynatarak kadroya dahil etmeye çalışmak nasıl açıklanabilir ki? Bu yanlıştan dönülmediği sürece takımdan başarı beklemekte hayalperestlik olsa gerek.Takımda gerçekten orta sahada görev yapan isimlere, gerçekten sol kanat özelliği taşıyan isimlere öncelik verilirse daha iyi bir Denizlispor izleyebiliriz. Ayrıca Denizlispor savunmada Berkay Can'ın eksikliğini de yaşadı.


Buraya kadar olan bölüm maçın görünen yüzü.Bir de maçın görünmeyen yüzü var ki üstünde fazlasıyla durulmalı. Denizli'den Kayseri deplasmanına 750 km yapıp gelen 70 kişilik Denizlispor taraftarları (Çamlıklılar ve 57 Gençlik) emniyet güçleri tarafından şehrin girişinde durduruldu. Sabah 9:30 civarında şehre gelen konuk takım taraftarları güvenlik problemi çıkabileceği bahanesiyle şehre alınmadı.Kayseri Emniyeti'nin böyle bir durumu Denizli Emniyeti'ne bildirmemesi ve taraftara işkence yapması nasıl açıklanır bilmiyorum. 750 km'lik yoldan gelen bir ekibi 9 saat boyunca otobüste bekletme çabası hiçbir şekilde açıklanamaz. Bu gibi olayların tekrarlanmamasını ümit ediyorum.


Son olarak bu mükemmel stadı boş bırakan Kayseri halkını eleştirmek gerekiyor.Türkiye'nin belki de en güzel stadına sahipisiniz.Üstelik biletler bedava desek yeridir.En önemlisi de Kayseri Erciyesspor bu ligin zirvesinde ve en iyi performans sergileyen takımların başında geliyor. Futbolun güzelliklerini görmeye sadece Kayseri halkını değil tüm Türk halkını davet ediyorum. Her 2 takıma da ilerleyen haftalar için başarılar diliyorum.


Ahmet Mert CAN

Yorumlar