Bucaspor-Denizlispor Maç Yazısı




PTT 1.Lig'de 17.hafta mücadelesinde Bucaspor deplasmanına çıkan Denizlispor sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Kadro rotasyonu zaten dar olan Denizlispor'un sakat ve cezalı oyuncuların da forma giymemesi ile birlikte bu sezon ki en kötü performanslarından birini ortaya koyduğunu söyleyebilirim.

Denizlispor'un sahaya çıkan 11'inde sürpriz bir isim vardı. Uzun süredir forma şansı bulamayan Sacko, Hüseyin'in yokluğunda şans buldu.Ancak Denizlispor orta sahasında ayakta kalmaya çalışan tek isim kaptan Veli Acar'dı.

Maç boyunca üstün olan taraf ev sahibi ekip Bucaspor oldu.Özellikle kaptan Zafer Çevik etkili performansı ile Denizlispor'u yıkan isim oldu.Konuk takım az sayıda da olsa Can Erdem'le yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Denizlispor'un gole en çok yaklaştığı pozisyon bu sezon ilk kez forma şansı bulan Ömer Gebeşci'nin kafa vuruşuydu.

Denizlispor'da oyuncu tercihleri ve değişiklikleri yine epeyce tartışılacaktır.Gerek Osman'ın son dakika da oyuna gimesi gerekse Sacko'nun 11'de başlaması enteraean tercihlerdi.Hocanın takımı en iyi bilen kişi olduğundan şüphem yok ancak bu takımda 18'e girmeyi zerre kadar hak etmeyen oyuncu ya da oyuncuların olduğunu da görmezlikten gelemeyiz.

Bucaspor'un da beklenen performansı ortaya koyamadığını belirtmeliyim.Özellikle orta alanda Civar ve Aykut'un eksikliğini fazlasıyla çektiler diyebilirim. Bucaspor adına günün öne çıkan isimleri Zafer Çevik,Okan Alkan ve Efe Özarslan'dı.

Karşılaşmanın seyir zevkini düşüren en önemli etkenlerden biri de hava şartları oldu. Etkili rüzgar futbolculara sık sık zor anlar yaşattı.Böylesine güzel bir stadın rüzgar panellerinin olmaması gerçekten üzücü.Umarım bu eksiklik yakın zamanda giderilir.Eğer bu eksiklik giderilirse seyirci sayısında da olumlu bir değişme olacaktır.

Maçın en çok konuşulması gereken ismi ise hakem Deniz Ateş Bitnel oldu.Selahattin hocanın soyunma odasında, 4'e 2'lik bir Denizlispor gol pozisyonunu nedensiz yere kestiği için; neden atağı kestin hocam sorusunu: "Ne o gol mü atacaktınız?" diye cevaplayan birisinin hakemliğe devam etmesi futbolumuz için faciadır.Ayrıca Denizlispor'un genç oyuncuları hakemin Can Erdem'e küfür ettiğini iddia ettiler.Bu olayların yaşanması ister istemez art niyet aratıyor fakat böyle insanlar hakemlik kariyerlerini sürdürdükçe futbolumuz için kara leke olarak kalacaklar.

Maçın hakemi ayrıca maç içinde gösterdiği ve göstermediği kartlarla,tavırlarıyla ve futbolculara yaklaşımıyla oyunu sertleştirdi ve sinirlenmelerine yol açtı. Her 2 takımın oyuncuları da hakeme sık sık itirazda bulundular.Maçın sonucunu hakeme mâl etmek etik olmaz ancak bu kadar kötü yönetim de kabullenilebilir gibi değil.

Denizlispor oyuncu değerlendirmesi

İsmail Şahmalı: Maçın 1-0 bitmesinde en büyük pay İsmail'indi.Yüzde yüzlük 3-4 poziyonun yanında birçok pozisyonda da kalesini gole kapadı.Denizlispor'un en başarılı ismiydi.

Erhan Kartal: Takımın kötü performansı ister istemez Erhan'ı da etkiledi.Takımın en iyilerinden biriydi belki ancak onun kapasitesinde bir oyuncunun yapmaması gereken hatalar yaptı.Uzun zamandır izlediğim en kötü Erhan performansıydı.

Rail Malikov: Denizlispor savunmasının şefi ilk yarıda harika bir performans ortaya koydu.Ancak özellikle mağlubiyet golünden sonra agresif tavırlarıyla dikkat çekti.Hakeme sık sık itirazda bulundu.

Fatih Soyatik: Genç oyuncu 2.kez Ptt 1. ligde forma şansı buldu.Elinden geleni yapmaya çalıştı.Tecrübesizliği zaman zaman sıkıntı yaratsa da iyi niyeti ve mücadelesiyle alkışı hak etti.

Oğuzhan Berber: Denizlispor'un yükselen değeri Oğuzhan, Zafer Çevik karşısında zor anlar yaşadı. Eski performansından uzaktı fakat sakat sakat forma giydiğini belirtmeliyim.

Sacko: 73 dakika sahada kaldı.Savunmada ve hücumda hiçbir varlık gösteremedi.Neden 73 dakika sahada kaldığını da anlayabilmiş değilim.

Veli Acar: Kaptan yine takımının en çalışkan isimlerinin başında geldi.Bucaspor'un 3 orta saha oyuncusuna karşı tek başına savaştı.Elinden geleni yaptığını düşünüyorum.

İsmail Haktan Odabaşı: Bu sezon ki en kötü İsmail Haktan performansını izledik.Ancak İsmail'in de sakatlığına rağmen fedakarlık yaparak görev aldığını hatırlatmalıyım.

Bajram Fetai: Yenal'ın yokluğunda sol kanatta görev alan Makedon oyuncu zaman zaman oyuna ağırlığını koymaya çalışsa da sol kanatta değil forvet arkasında verimli olacağını kanıtladı.

Haluk Türkeri: Can Erdem'le aralarında hiçbir bağlantı yok gibiydi.Sağda solda orta da mücadele etmeye çalıştı ancak kötü bir performans ortaya koydu.

Can Erdem: ...

Tugay Kaçar: Denizlispor alt yapısının önemli geleceklerinden birisi de Tugay. 73.dakika da Sacko'nun yerine oyunda dahil oldu.Elinden geleni yaptı.


Ömer Gebeşci: Gurbetçi oyuncu bu sezon ilk kez forma giydi.Sakat ve cezalı oyuncuların yokluğunda şans buldu.Bir de gol pozisyonuna girdi.20 dakikada elinden geleni yaptı.

Osman Bozkurt: Çok kısa süre şans buldu.

Yorumlar