Denizlispor-Manisaspor Maç Yazısı




PTT 1.Lig'in 14.haftasında Denizlispor'la Manisaspor karşılaştı. Atılan karşılıklı gollerle maç 1-1 sona erdi. Bu sonucun ardından Denizlispor 2 puan kaybederken, Manisaspor 1 puanı hanesine yazdırdı.Maçın büyük bölümünde rakibine üstünlük kuran Horozlar, iyi oyununu yine 3 puanla süsleyemedi.


Maçın ilk yarısı her iki takım içinde durgun geçti.Ara ara maçın yıldız isimlerinden İsmail Haktan'la pozisyon üretmeye çalışan taraf Denizlispor oldu. Ancak bu ataklarda da sonuca gidemedi. Manisaspor sakat ve cezalı oyuncularının eksikliğini fazlasıyla yaşadı.Özellikle savunma hattı öylesine açıklar verdi ki belki de bu sezonun en kötü Manisaspor'unu izledik.


2.yarıya Hüseyin'in nefis asisti ve İsmail Haktan'ın golüyle başlayan Denizlispor, rakibi karşısında müthiş bir üstünlük kurdu.Art arda geliştirdiği gol pozisyonlarını değerlendirmiş olsa fark 3'e 4'e çıkabilirdi. Ama olmadı ve atamayana atarlar hesabı Manisaspor geliştirdiği atakla golü buldu. Golden sonra Denizlispor üstünlük sayısını aradı.Bu dakikalarda Manisaspor'un kontra atakalarını da izledik.Ancak maçta başka gol olmadı ve karşılaşma 1-1 sona erdi.


Bugüne kadar yazdığım yazılarda hiçbir şekilde haddimi aşacak ifadeler kullanmadım.Ancak eleştirmediğimiz sürece görüyoruz ki benzer hatalar devam edecek. Selahattin hocanın futbola bakışını en çok beğenenlerden biri benim.Ancak bugün bir kez daha gördük ki Yenal ve Can'ın yerine ilk 11'de farklı isimler tercih edilebilir. Yenal maçın en kötü oyuncusu Cenk'in karşısında oynadı.Yaptığı bindirmeler kimseyi aldatmasın.Hiçbir sonuç vermedikten sonra bindirme yapmanında mantığı olmuyor.Can Erdem 3-4 tane gol pozisyonunu değerlendiremedi.Bunların içinde boş kale olanı da var, karşı karşıya olanı da... Artık bir şeyler değişmeli.Ben inanıyorum ki Selahattin Dervent bu maçtan sonra gerekli analizleri yapıp, önümüzdeki hafta doğru tercihler yapacaktır.


Oyuncu performans değerlendirmesinde; Denizlispor savunma hattını nasıl tarif etsem bilmiyorum.Yine mükemmel performanslar ortaya koydular. Malikov, Berkay, Oğuzhan ve Erhan.. Onlardaki inanç ve mücadele başkalarında da olsa çok daha iyi bir Denizlispor izleyebiliriz. Orta alanda Hüseyin ve Veli'de alkışı hak ettiler.Özellikle İsmail'in golünde Hüseyin'in harika asisti görülmeye değerdi.Maçın belki de en iyisi İsmail Haktan'dı. Attığı gol, verdiği paslar, mücadelesi.. İsmail bu lige bir gömlek fazla. Kaleci İsmail ve Bajram'da ellerinden geleni yaptılar. Oyuna sonrada dahil olan isimler Haluk,Osman ve Süleyman hakkında fazla söylenecek söz yok.Çünkü çok kısa süre görev aldılar.Oyuncu değişikliklerinin geç olması da eleştirilecek bir konu.


Manisaspor cephesinde savunma hattı çok fazla açık verdi.Savunmanın en iyisi; sol bekte forma giyen Hüsnü'ydü. Orta alanda Gökay ve Eray iyi mücadele ettiler.Bu iki genç oyuncuyu da tebrik etmek gerek.Eray 19, Gökay ise 20 yaşında. Ivanski,Murat ve Bülent yokları oynadılar. Manisaspor'da takımı toplayan, yöneten isim kaptan Kahe'ydi. Bir nebze de Manisaspor taraftarından bahsetmeliyim.Misafir tribünü dolduran Manisaspor taraftarını tebrik ederim.Ancak gol sevincini koltukları kırarak yaşayan taraftarı da kınıyorum.Böyle bir anlayış Dünya'nın hiçbir yerinde olamaz ve olmamalıdır.


Önümüzdeki hafta Denizlispor deplasmanda Şanlıurfaspor'la karşılaşacak.Manisaspor ise kendi evinde Torku
Konyaspor'u konuk edecek.İlerleyen haftalar için her 2 takıma da başarılar dilerim.


Ahmet Mert CAN

Yorumlar