Denizli Belediyespor-Altay Maç Yazısı


Spor Toto 2.Lig'de 27.hafta karşılaşmaları sona erdi. Geçen cumartesi Fethiye'de Fethiyespor-Tarsus İdman Yurdu maçıyla değerlendirdiğim haftanın ardından, bu pazar Denizli'de Denizli Belediyespor-Altay karşılaşmasını izleme fırsatı buldum. Maçın kısa özeti; Denizli Belediyespor'un Altay'a kendi elleriyle 1 puan ikram ettiğidir. 0-0 eşitlikle sona eren maçtan izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım.

Denizli Belediyespor'u teknik direktörlüğe Yaşar Güngör'ün getirilmesinin ardından ilk kez canlı izledim.Yaşar hoca ve talebeleri birlikte çıktıkları 2.maçlarından da şanssız şekilde 1 puanla ayrıldılar. Sadece Emrah Bedir'in karşı karşıya değerlendiremediği pozisyonları dahi baz alırsak; ev sahibinin Altay'a 1 puanı ikram ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.
Maçın genelinde rakibine oranla üstün bir oyun sergileyen Denizli ekibi, Altay'ın 53.dakikada 10 kişi kalmasından sonra baskısını iyice arttırdı. Murat Uluç'un kırmızı kartını bulunduğumuz yerden sezmek zordu. Yalnızca hakeme karşı "hadi git be!" söylemini duyabildik.Kırmızı kartın sebebinin bu söylem olacağını zannetmiyorum.

Maçın ilk dakikalarında Altay etkindi.Özellikle 1993 doğumlu Sercan  Karagöz'ün geliştirdiği ataklar vardı.Bunlardan birinde sol bek İsa Akgöl'ün vuruşu direkten döndü.Bu pozisyon konuk takım adına en büyük fırsattı diyebiliriz.Sonrasında ev sahibi ekip Emrah Bedir'le bir çok gol pozisyonuna girdi.Emrah yaratıcılığını üretime dönüştüremeyince skora etki edemedi.


Altay'ın en sıkıntılı bölgesi şüphesiz savunmanın ortasıydı.Mehmet Yılmaz ve Ahmet Yakak'ın yavaş oyuncular olması Altay'ın en büyük handikapıydı. Denizli Belediyespor'da ise takımın en başarılı bölgesi İbrahim Çelik ve Yunus Emre Eserdi'den oluşan savunma hattıydı. Maçın 2.yarısında öne çıkan isim ise; Denizli Belediyspor'un başarılı oyuncusu Süleyman Olgun oldu. Tam bir oyun kurucu gibi takımını yönetti.Atakların başlangıcında, top kullanımlarında hep o vardı. Son dakikada bireysel yeteneğiyle geliştirdiği pozisyon ve son vuruşu direğin hemen yanından dışarı gitmese, Denizli Belediyespor'a hayati bir 3 puan kazandırabilirdi.

Alınan bu beraberlik her 2 takıma da yaramadı. Altay play off için verdiği mücadele de önemli bir avantaj yitirirken, Denizli Belediyespor'da ateş hattından çıkamamış oldu.Spor Toto 2.Lig'de 3 Nisan Çarşamba günü 28.hafta maçları oynanacak. Denizli Belediyespor Alanyaspor'a konuk olurken, Altay Kızılcahamamspor'u ağırlayacak.

















Ahmet Mert CAN




Yorumlar