Denizli Belediyespor-Gaziosmanpaşa Maç Yazısı


Spor Toto 2.Lig'de 29 haftayı geride bıraktık. Ligin bitimine 5 hafta kala, Beyaz Grup'ta Balıkesirspor 8 puan farkla liderliğini sürdürdü. Olağanüstü bir durum yaşanmazsa PTT 1.Lig'e merhaba diyen ilk takım Balıkesirspor olacak. Düşme potasında ise kıyasıya mücadele devam ediyor. 11.sıradaki Eyüpspor'un dahi düşme ihtimali olduğunu görüyoruz. Bende bu kıyasıya mücadelede 6 puanlık bir maçı yerinde izleme fırsatı buldum.Denizli Belediyespor, Gaziosmnanpaşa'yı ağırladı.Hayati önem taşıyan maçta özellikle ilk yarısını çok üstün oynamasına rağmen kaybeden taraf ev sahibi oldu. Gaziosmanpaşa karşılaşmayı 1-0 kazanarak ligde kalma ümitlerini sürdürdü.





Maça etkili başlayan taraf ev sahibi oldu. Ancak şiddetli rüzgar, iki taraf içinde istenen oyunun sahaya yansımasına engel oldu.İlk yarıda rüzgarı arkasına alan taraf Gaziosmanpaşa'ydı. Buna rağmen Denizli Belediyesporlu oyuncuların istekli oyunları, oyunun hakimiyetini ele geçirmelerini sağladı.Ali Helvacı eski günlerine dönüş sinyalleri verdi.Takımın jokeri Çağrı Ortakaya maça sol kanatta başladı.Geçen haftaki maça sağ bek başladığını hatırlatmalıyım.Sezon başından bu yana oynadığı mevki ise orta alanın ortası.

Emrah Bedir ve İsmail Baydil'le pozisyonlar bulan Denizli Belediyespor bu fırsatları cömertçe harcadı. Gaziosmanpaşa'da maçın 24.dakikasında sarı kart gören Ömer Fırat Çelik, bir kaç dakika sonra rakibine yaptığı müdahaleden ötürü direk kırmızı kartla bile cezalandırılabilecek iken; kart görmeden maçı tamamlaması, kırılma noktasıydı.

2.yarıda sahada bambaşka bir Denizli Belediyspor vardı. İlk yarıda ki istekli takım gitmiş, tabiri caizse maç bitse de gitsek diyen futbolcu topluluğu gelmişti. 72.dakikada Sedat Debreli'nin attığı gol konuk takıma 3 puanı getirdi.Maçın sonucuna doğrudan etki eden hakem Murat Orhan'ın gözlemci notunu da çok merak ediyorum. Saçlarını düzeltme çabası maçı yönetme gereğinin önüne geçti.Böylesi kritik maçlara daha üst düzey hakemlerin verilmesi gerektiğini düşünüyorum.Kazanan Gaziosmanpaşa'yı da kutluyorum. Ayrıca maça 2.yarının başında giren ancak yalnızca 12 dakika sahada kalabilen Hüseyin Ateş'e de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Geçtiğimiz dönemde geçirdiği sakatlığın nüksettiği söylendi.

Spor Toto 2.Lig'de, 14 Nisan 2013 Pazar günü 30.hafta maçları oynanacak.Denizli Belediyespor, İskenderun Demir Çelikspor'a konuk olacak.Gaziosmanpaşa ise; evinde Kızılcahamamspor'u ağırlayacak.


Yorumlar